söndag 11 september 2016

Hemma bra men borta bäst

"De kommande dagarna kommer din personliga utveckling att få en rejäl skjuts. Du kommer också att vara delaktig i beslut som kommer att påverka både din egen och andras framtid."

Så skulle det stå i mitt horoskop under början av veckan ifall jag skulle finna det trovärdigt.

Stockholm i dagarna tre med Sleipnermöte och egen utbildning står på agendan. Och sen avrundar vi veckan med V75-start med Katla Kiro.

Katla har definitivt höjt sig ett snäpp i år, framför allt fartmässigt, hon ägnar sig dessutom också alltmer åt rätt gångart. På bortaplan vill säga.

Jag vet inte om det är en slump, men jag tycker i så fall att slumpen inträffar lite väl ofta på Skelleftebanans oval. Statistiken ger vid handen att Katla totalt har galopperat i fyra av tolv starter i år, dvs 33%. På hemmaplan har hon gjort detsamma vid tre av fyra tillfällen, ergo 75%, medan det på bortaplan har hoppats ett lopp av åtta körda, alltså 12,5%.

Summa summarum;

Galopprisk på hemmaplan 75%.
Galopprisk på bortaplan 12.5%.

Att hon sedan varvar fiasko med succé varannan gång och att det förra gången blev det förstnämnda, ja då förstår du kanske själv åt vilket håll statistiken lutar på lördag. Och statistik ljuger ju aldrig. Eller hur?

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar